Wij zijn er weer!

Ons nieuwe jaar start goed. Wij zijn druk bezig met het inrichten van de keuken op onze nieuwe locatie bij The Kitchen Republic in Amsterdam. Eind januari starten wij daar onder andere met onze vernieuwde Professional Chef opleiding Level 3. Deze vernieuwde opleiding zal de eerste serieuze stap zijn naar onze verdere ontwikkeling binnen het modulair opleiden. Een kleine beknopte versie van het lesprogramma:

I
Module 1 . Six Week Curriculum Outline Summary .
“Laboratory of the Senses”
II
Module 1 . The Core Student Objectives . Tasks . Knowledge and Skills
III
Lesson Planning . Module 1 . Lesson 1 . Field Research
IV
Lesson Planning . Module 1 . Lesson 2 . The Food Lab
V
Lesson Planning . Module 1 . Lesson 3 . The Kitchen Practicum

Vrijdag as. geven wij alvast onze eerste Clinic op onze nieuwe stek en gaan we vanaf volgende week ook verder met onze koksgroep en professional chef level 2.

Ook in Den Haag, Houten en Zwolle en met onze trainingen gaan wij er weer tegenaan in het nieuwe jaar. Heb jij vragen over een opleiding of training, neem dan gerust contact met ons op. We zien je graag in het nieuwe jaar!

Horeca kalender

Basiskok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
The Hague
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
RIjswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Patisserie Clinic DH
4 mei 2024
IJsbereidingen
Inschrijven

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

Reminder: Ben jij bij ons gratis webinar op 17 maart over lente groenten?

English below

Morgen is het weer zo ver! Tijd voor een onvergetelijk webinar door onze koks docent Jorgen van der Veer.  Het onderwerp is Spring vegetables, juist, het webinar wordt geheel in het Engels gegeven zodat onze internationale studenten ook aan kunnen sluiten. Inmiddels worden de webinars steeds populairder, jij mag je gratis aanmelden.

 

Ben je morgen om 10:00 uur online? Meld je alvast aan via de volgende link: Spring Vegetables (webinargeek.com)

Heb je vanavond al zin om heel veel leuke dingen te leren? Bekijk dan onze eerder gehouden webinars terug op ons Webinar channel

 
Looking forward to tomorrow! Time for an unforgettable webinar by our chef teacher Jorgen van der Veer. The topic is Spring vegetables, right, the webinar is given entirely in English so that our international students can also join. The webinars are now becoming increasingly popular, you can register for free.

Will you be online tomorrow at 10am (Dutch time)? Register in advance through the following link: Spring Vegetables (webinargeek.com)

Are you allready in the mood to learn a lot of fun things tonight? Then view our previously held webinars back on our Webinar channel

Horeca kalender

Basiskok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
The Hague
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
RIjswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Patisserie Clinic DH
4 mei 2024
IJsbereidingen
Inschrijven

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

Voor bedrijven

Jij wilt medewerkers stimuleren door bijscholing of trainingen te bieden.

Als je niet precies weet wat er op het gebied van horeca opleidingen, online cursussen en trainingen in de Horeca aangeboden wordt, dan komen wij graag bij je langs voor vrijblijvend advies.

Je kunt ook direct jouw medewerkers inschrijven voor een van onze reguliere opleidingen of trainingen.

Horeca kalender

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

Praktijkschool De Steiger uit Lelystad wint landelijke kookwedstrijd Veteranendag

Het Nationale Comité Veteranendag organiseerde woensdag 29 mei een kookwedstrijd voor scholieren. Door heel Nederland deden scholieren mee, met de opdracht een recept te bedenken voor een ‘come back meal’, een speciale welkomstmaaltijd om te vieren dat de veteraan terugkomt van missie. Maar liefst 184 recepten werden ingezonden. De top vijf recepten werd daadwerkelijk gekookt voor de jury, die onder meer bestond uit Inspecteur Generaal Krijgsmacht Hans van Griensven, televisiekok Pierre Wind én militair en winnares van Heel Holland Bakt, Anna Yilmaz. De jury koos Jeremy (13) en Jayden (13) van De Steiger met het recept Oma’s Stamppot als winnaars. Pierre Wind: “Ze hebben gewonnen door de totaliteit en het verhaal. Maar ook culinair, de stamppot met het zoetzuur was ongelooflijk. Dan denk je aan, thuis!”

“We zijn zo blij! We moesten allebei huilen.”

“We hadden niet verwacht dat we zouden winnen alle gerechten zagen er zo goed uit”, aldus Jeremy en Jayden. Andere kanshebbers waren de recepten: Moerasmodder, rood-wit-blauw toetje, een gezonde roodbaars en een Franse Hachis. Samen met de zelfstandig werkend koks in opleiding van de Horeca Academie in Den Haag kookten de scholieren vol enthousiasme en spanning hun ingezonden recept voor de jury en de aanwezige veteranen. Elmar Suijker (19) en Claudia van Haastrecht (18) hebben de twee winnaars begeleid: “Ze hebben het super goed gedaan, veel geoefend, en ze hadden een duidelijke visie, daar waren we heel blij mee.” De winnaars mogen met hun klas tijdens Veteranendag op zaterdag 29 juni aanwezig zijn in de Ridderzaal en ontmoeten koning Willem-Alexander. Daarnaast mag de hele klas later in het jaar een vlucht maken in een oude Dakota.

Jaarlijkse wedstrijd voor scholen

Om kinderen het belang van vrede en waardering voor veteranen bij te brengen, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag samen met het Veteraneninstituut jaarlijks een wedstrijd voor scholen. Deelnemers krijgen als onderdeel van de wedstrijd een gastles van een veteraan. De gastles bleek vaak een inspiratiebron voor de inzendingen van de leerlingen.

Veteraan in de klas

Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en actief dienende militairen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag en voert het Veteraneninstituut het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ uit. Daarbinnen maken bijna 300 veteranen docenten met hun persoonlijke verhaal voor de klas thema’s zoals oorlog, vrede en democratie bespreekbaar voor de kinderen. Deze wedstrijd helpt om dit doel te bereiken doordat mensen graag aan een wedstrijd meedoen.

Vakjury

De Jury bestond uit Hans van Griensven (Inspecteur Generaal Krijgsmacht), Anna Yilmaz (militair en winnaar Heel Holland Bakt), Pierre Wind (televisie kok), Jaap Willem Kleijwegt (bestuurslid van Nationaal Comité Veteranendag), Peter van der Molen (Veteraan en eigenaar van Bonbonnerie Borrel), Denise Landzaat (coördinator educatief programma Veteraan in de Klas).

De foto is gemaakt door Fleur Groenen

Horeca kalender

Basiskok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
The Hague
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
RIjswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Patisserie Clinic DH
4 mei 2024
IJsbereidingen
Inschrijven

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

Plaats jouw cv op onze website!

Trots presenteren wij onze vacaturesite! Vanaf nu is het mogelijk om als leerbedrijf of werkplek een vacature onder de aandacht te brengen bij onze websitebezoekers. Kijk of er misschien een vacature bij zit die jou aanspreekt. Ook kun jij je als leerling of horecamedewerker aanbieden op onze website door zelf je cv te plaatsen.

Wil jij cv onder de aandacht brengen bij ruim 14.000 websitebezoekers per maand? Plaats dan nu gratis jouw cv op onze nieuwe vacaturesite. Na handmatige controle plaatsen wij het op onze site en deze plaatsing blijft 3 maanden beschikbaar.

Horeca kalender

Basiskok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Basiskok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Professional Chef (English)
29 april 2024
The Hague
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
RIjswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Rijswijk
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Amsterdam
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Den Haag
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Houten
Inschrijven
Zelfstandig Werkend Kok
29 april 2024
Zwolle
Inschrijven
Patisserie Clinic DH
4 mei 2024
IJsbereidingen
Inschrijven

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten