Voor bedrijven

Jij wilt medewerkers stimuleren door bijscholing of trainingen te bieden.

Als je niet precies weet wat er op het gebied van horeca opleidingen, online cursussen en trainingen in de Horeca aangeboden wordt, dan komen wij graag bij je langs voor vrijblijvend advies.

Je kunt ook direct jouw medewerkers inschrijven voor een van onze reguliere opleidingen of trainingen.

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

Praktijkschool De Steiger uit Lelystad wint landelijke kookwedstrijd Veteranendag

Het Nationale Comité Veteranendag organiseerde woensdag 29 mei een kookwedstrijd voor scholieren. Door heel Nederland deden scholieren mee, met de opdracht een recept te bedenken voor een ‘come back meal’, een speciale welkomstmaaltijd om te vieren dat de veteraan terugkomt van missie. Maar liefst 184 recepten werden ingezonden. De top vijf recepten werd daadwerkelijk gekookt voor de jury, die onder meer bestond uit Inspecteur Generaal Krijgsmacht Hans van Griensven, televisiekok Pierre Wind én militair en winnares van Heel Holland Bakt, Anna Yilmaz. De jury koos Jeremy (13) en Jayden (13) van De Steiger met het recept Oma’s Stamppot als winnaars. Pierre Wind: “Ze hebben gewonnen door de totaliteit en het verhaal. Maar ook culinair, de stamppot met het zoetzuur was ongelooflijk. Dan denk je aan, thuis!”

“We zijn zo blij! We moesten allebei huilen.”

“We hadden niet verwacht dat we zouden winnen alle gerechten zagen er zo goed uit”, aldus Jeremy en Jayden. Andere kanshebbers waren de recepten: Moerasmodder, rood-wit-blauw toetje, een gezonde roodbaars en een Franse Hachis. Samen met de zelfstandig werkend koks in opleiding van de Horeca Academie in Den Haag kookten de scholieren vol enthousiasme en spanning hun ingezonden recept voor de jury en de aanwezige veteranen. Elmar Suijker (19) en Claudia van Haastrecht (18) hebben de twee winnaars begeleid: “Ze hebben het super goed gedaan, veel geoefend, en ze hadden een duidelijke visie, daar waren we heel blij mee.” De winnaars mogen met hun klas tijdens Veteranendag op zaterdag 29 juni aanwezig zijn in de Ridderzaal en ontmoeten koning Willem-Alexander. Daarnaast mag de hele klas later in het jaar een vlucht maken in een oude Dakota.

Jaarlijkse wedstrijd voor scholen

Om kinderen het belang van vrede en waardering voor veteranen bij te brengen, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag samen met het Veteraneninstituut jaarlijks een wedstrijd voor scholen. Deelnemers krijgen als onderdeel van de wedstrijd een gastles van een veteraan. De gastles bleek vaak een inspiratiebron voor de inzendingen van de leerlingen.

Veteraan in de klas

Het Nationaal Comité Veteranendag werkt aan meer maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en actief dienende militairen. Daarvoor wordt jaarlijks de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag en voert het Veteraneninstituut het educatieve programma ‘Veteraan in de Klas’ uit. Daarbinnen maken bijna 300 veteranen docenten met hun persoonlijke verhaal voor de klas thema’s zoals oorlog, vrede en democratie bespreekbaar voor de kinderen. Deze wedstrijd helpt om dit doel te bereiken doordat mensen graag aan een wedstrijd meedoen.

Vakjury

De Jury bestond uit Hans van Griensven (Inspecteur Generaal Krijgsmacht), Anna Yilmaz (militair en winnaar Heel Holland Bakt), Pierre Wind (televisie kok), Jaap Willem Kleijwegt (bestuurslid van Nationaal Comité Veteranendag), Peter van der Molen (Veteraan en eigenaar van Bonbonnerie Borrel), Denise Landzaat (coördinator educatief programma Veteraan in de Klas).

De foto is gemaakt door Fleur Groenen

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

Plaats jouw cv op onze website!

Trots presenteren wij onze vacaturesite! Vanaf nu is het mogelijk om als leerbedrijf of werkplek een vacature onder de aandacht te brengen bij onze websitebezoekers. Kijk of er misschien een vacature bij zit die jou aanspreekt. Ook kun jij je als leerling of horecamedewerker aanbieden op onze website door zelf je cv te plaatsen.

Wil jij cv onder de aandacht brengen bij ruim 14.000 websitebezoekers per maand? Plaats dan nu gratis jouw cv op onze nieuwe vacaturesite. Na handmatige controle plaatsen wij het op onze site en deze plaatsing blijft 3 maanden beschikbaar.

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

Plaats een vacature op onze website op onze vernieuwde vacaturesite!

Trots presenteren wij onze vacaturesite! Vanaf nu is het mogelijk om als leerbedrijf of werkplek jouw vacature onder de aandacht te brengen bij onze bezoekers. Ook kunnen onze (oud)studenten of horeca medewerkers zich aanbieden op onze website door zelf een cv te plaatsen. Kijk direct of er een geschikte kandidaat voor jouw vacature bij zit.

Wil jij jouw vacature of cv onder de aandacht brengen bij ruim 14.000 websitebezoekers per maand? Plaats dan nu gratis jouw cv of vacature op onze nieuwe vacaturesite. Na handmatige controle plaatsen wij het op onze site en deze plaatsing blijft 3 maanden beschikbaar.

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

Win een studiebeurs voor de specialisatie opleiding Patisserie!

We love patisserie! Onze specialisatie opleiding Patisserie bestaat nu 2 jaar. Dat willen wij graag vieren op een wel heel bijzondere manier. Wij geven één studiebeurs weg voor de opleiding Patisserie voor volgend schooljaar. Als je de studiebeurs wint, mag je in september gratis aan deze specialisatie opleiding deelnemen. Lees op de actiepagina verder wat je moet doen om in aanmerking te komen voor deze studiebeurs!

Waarom een specialisatie opleiding Patisserie?

Het is een absolute meerwaarde voor een restaurant om een kok in dienst te hebben die zich in patisserie heeft gespecialiseerd. Dit geeft een restaurant net dat extra toefje expertise. Denk aan huisgemaakte bonbons en taarten en altijd eigen brood vooraf. Met de eenjarige specialisatie opleiding Patisserie van de Horeca Academie kan een kok in één jaar voldoende kennis opdoen om een restaurant op een hoger niveau te brengen.

Wie mag er deelnemen aan deze winactie?

Ben jij een professionele kok en heb jij je altijd al willen specialiseren in patisserie? Dit is jouw kans om een gratis opleiding patisserie te winnen. Je kunt ook als werkgever of leidinggevende in de horeca deelnemen aan deze winactie om één van jouw werknemers in het zonnetje te zetten en deze studiebeurs voor hem/haar te winnen. Lees op de actiepagina verder wat je moet doen om in aanmerking te komen voor deze studiebeurs!

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Bel ons op 070 302 99 56 en dan plannen we een proefles in.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten

De Horeca Academie op Facebook

Volg Horeca Academie op Facebook