Hoe bepalen jullie de erkenning voor leerbedrijven om deze studenten te mogen begeleiden/opleiden? Is er een concreet kader?
Bedrijven kunnen de erkenning aanvragen. SBB gaat dan met het bedrijf aan de slag. Het bedrijf hoeft geen ster, bib gourmand oid te hebben.
We kijken naar het volgende/kader:

• Ambacht: alles wordt zelf bereid, en tevens dagvers
• Menu-engineering; student moet hierbij betrokken worden
• Geen of minimaal gebruikt van convenience; verse bereidingen vanaf de basis
• Hogere segment
• Creativiteit/ontwikkelen van gerechten en menu’s
• Trends spelen een rol in het leerbedrijf
• Regelmatig een nieuwe menukaart/seizoengebonden
• De student moet rouleren binnen het bedrijf
• Patisserie is een belangrijk onderdeel
• Voldoende begeleiding en coaching van de leermeester is belangrijk

Wat als een student zelf chef-kok en leermeester is binnen een bedrijf en toch graag deze opleiding wil volgen?
Dan moet het leerbedrijf de erkenning reeds hebben of aanvragen. Er moet uiteraard een leermeester (dat is niet de persoon zelf) aanwezig zijn.

Het kan zijn dat er maatwerk nodig is. Bijvoorbeeld een leermeester van buiten af als hoge uitzondering. Het bedrijf kan dan SBB contacten
mbt de mogelijkheden en de stappen die genomen moeten/kunnen worden. Als school kunnen we meedenken in oplossingen en SBB contacten.