SVH Wijn 2 (basis)

Leer in één dag wat je als beginnend wijnkenner moet weten.

Jij wilt als hobbyist óf als professional een gedegen kennis over wijn. Sta steviger in je schoenen wanneer jij een wijn aanbeveelt en maak de juiste wijn-spijs combinaties.

 

Direct inschrijven
15 personen
Horeca Academie Den Haag
SVH diploma Wijn 2
€ 350,-

De training

De SVH Wijn 2 (basis)training is ontwikkeld en georganiseerd door  de WTOL Academy. WTOL ( Wijntraining online) Academy is een SVH erkend opleider voor wijn.
Het is een ééndaagse training. De trainingsdag duurt van 10:00 uur tot 15:30 uur. Het examen boek je vanaf september 2021 los bij SVH. Voor die tijd, is het examen nog inbegrepen.  Als je hierover vragen hebt, neem dan contact op met: WTOL -academy 

In de wijntraining komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De kwaliteitsbepalende factoren van wijn.
  • Proeven, smaakfactoren, wijnbouw en vinificatie.
  • Wijntypes, karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden.
  • Wijnwetgeving.
  • Wijn- spijscombinaties.

Voorafgaand aan de training krijg je toegang tot de door WTOL ontwikkelde online leeromgeving. Op deze manier kan je alvast op een interactieve manier kennis opdoen.

Tijdens de training proef je ten minste 15 wijnen. Je leert als het wijn betreft, het meeste door ervaring. Na afloop van de training bezit je de basiskennis over wijn. Je hebt geen vooropleiding nodig om aan deze training deel te nemen.

SVH examen

Het SVH wijn examen wordt afgenomen door de externe examenorganisatie van het SVH. Wanneer je de praktijkdag volgt en het e-learning programma volgt, kun je je hiervoor apart aan te melden. Hier vind je het overzicht van de examen data. Het examen SVH Wijn 2 is gebaseerd op de eindtermen SVH Wijn 2.

Het examen bestaat uit 46 meerkeuzevragen en duurt 45 minuten.
De eerste zes examenvragen hebben betrekking op de vier verschillende wijnen die je moet proeven. Van de vier wijnen zijn er twee wit en twee rood. Elk wijnglas bevat 50 ml. wijn. Tijdens het examen wordt geen wijn bijgeschonken. Naast de wijnen zal een glas met water en een spuugemmer klaar staan. Het glas water kan op verzoek worden bijgeschonken. Je mag zelf bepalen in welke volgorde je de examenvragen gaat beantwoorden.

Cesuur: Je kunt voor het gehele examen 46 punten behalen. Om te slagen moet je minimaal 28 examenvragen (60%) juist beantwoorden. Van de juist beantwoorde examenvragen moeten minimaal 2 examenvragen over het proeven (vraag 1 t/m 6) juist zijn beantwoord.

Let op: Het SVH wijn 2 examen is niet inbegrepen. Je dient je hier voor apart aan te melden. De kennis die je hebt opgedaan wordt getoetst via een  examen. Dit examen bestaat uit 46 multiple choice vragen, waarvan de eerste 6 vragen betrekking hebben op 4 verschillende te proeven wijnen. Jij bezit na behalen van dit examen het officiële SVH diploma Wijn 2. Meer dan 92% slaagt in één keer voor het SVH examen.

Kosten

De kosten voor de training zijn € 350,-.   Jouw inschrijving sturen wij door naar Wijntraining online (WTOL Academy). De factuur voor de kosten van de training en de bevestiging van jouw inschrijving sturen wij  door naar de WTOL Academy. Let op: Dit zijn de kosten voor de training exclusief het SVH examen.

De training is inclusief:

  • Licentie Wijntraining online SVH Wijn 2 (t.w.v. € 145,-)
  • Lunch

De training is exclusief:

  • SVH examen

Data & Inschrijven

De eerstvolgende data bij jou in de buurt kun je bekijken in onze kalender. Je kunt je ook direct inschrijven.

Bel me terug
Inschrijven

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

SVH Wijn 2 kalender

De SVH wijn 2 training is een één -daagse training. De training duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Het SVH examen boek je los van deze training.

Gratis proefles

Gratis proefles voor de koksopleidingen

Neem een kijkje in de keuken!

Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

Proefles aanvragen

 

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten