Leuk om me zo aan jullie voor te stellen. Ik heet Tom Buiting (35 jaar).
Na de Havo heb ik oa. het diploma gespecialiseerd restaurant kok gehaald. In 2005 is mijn interesse voor het koks vak aangewakkerd en ben ik altijd gepassioneerd bezig geweest met koken. Vanaf toen tot nu heb ik in heel wat mooie bedrijven gewerkt. Van sterrenrestaurants tot crew cateren op de design expo in Milaan. Vijf seizoenen chef-kok in een ski resort tot freelance voor mijn eigen bedrijf, het Chefke. Mijn voorwaarde was (en is) altijd ambachtelijk werken en kennis verbreden.
Ik wordt geïnspireerd door de natuur en reizen. De smaken, geuren en kleuren van de markten in Azië zullen me bijvoorbeeld altijd bijblijven.
De veelzijdigheid van groenten spreekt me steeds meer aan. Over smaak valt te twisten maar goede producten spreken voor zichzelf. Zelf groenten en fruit op een zo duurzaam mogelijke manier verbouwen is een ambitie. Daarvoor ben ik de afgelopen jaren in de leer geweest bij biologische boerderijen in het oosten van Nederland.
Sinds kort mag ik regelmatig de clinics op zaterdag verzorgen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten op de HA en samen dit prachtige ambacht verder te ontdekken!

De Horeca Academie op Instagram

Bekijk het werk van onze studenten